Удуърд: Нашата цел е да върнем Юнайтед на върха


Н. Гавазов

Удуърд: Нашата цел е да върнем Юнайтед на върха

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд заяви, че клубът му вижда настъпващото лято като "важна възможност" да подсили своя състав.

През зимния трансферен прозорец  "червените дяволи“ закупиха полузащитника Бруно Фернандеш от Спортинг за 67 милиона паунда, като решиха да отложат основните покупки за лятото.

Уудуърд обещава, че Юнайтед ще остане верен на избрания курс и ще продължи да подкрепя мениджъра  Оле Гунар Солскяер.

"Привличането на Бруно Фернандеш и връщането на ключови играчи след контузии ще даде тласък на Оле и отбора за втората половина на сезона.

Продължаваме да се борим в Лига Европа и Купата на ФА, както и за билет до Шампионска лига, така че все още много неща са заложени на карта. Ние обаче, като клуб и ръководство, сме наясно, че не сме там, където искаме да бъдем.

Абсолютният приоритет за всички в клуба е връщането ни към редовната борба за спечелване на  Висшата лига и Шампионска лига.

И въпреки че развитието ни не винаги върви гладко, всички в клуба са фокусирани върху това да играят роля за постигането на нашите цели.

Ние вършим впечатляваща работа по набирането на персонал, инвестираме време и пари в скаутската мрежа, статистиката и аналитиката. Кадровият отдел работи с ясен план и философия, заедно с Оле и неговите помощници.

Нашият фокус е да осигурим комбинация от опит и най-добрите млади играчи с потенциал да се развиват по-нататък, допълвайки завършилите академията ни с първокласни покупки.

Нашият отдел анализира и търси играчи през целия сезон с поглед върху летния трансферен прозорец. Настъпващото лято е важна възможност за преструктуриране.

Тъй като януари не е най-доброто време за покупки, ние бяхме готови да купим само онези играчи, които разглеждахме като наши цели за лятото. Радваме се, че тази стратегия ни позволи да получим Бруно Фернандеш.

Бруно Фернандеш и играчите, привлечени през миналото лято, доказват, че процесът ни се движи в правилната посока.

През последните години нямахме недостиг на инвестиции в играчи. Похарчихме над 200 милиона паунда с Оле като мениджър. Нашата цел е да оборудваме състава  с играчи на стабилно  високо ниво.

Важно е да се отбележи, че бизнесът на клуба е насочен към осигуряване на устойчив модел, който да ни позволява да инвестираме в отбора", заяви Удуърд.

  Сподели
250