Сър Алекс: Много съм стар за пенсия


Н. Гавазов

Сър Алекс: Много съм стар за пенсия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън произнесе поредната си знаменита фраза, заявявайки, че излизането в пенсия е работа на младите. Самият шотландски специалист, според собствените си думи е прекалено стар, за да си даде почивка и поради това има намерение да продължава да работи и в бъдеще.

Това изявление на Сър Алекс идва ден, след като изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил заяви, че в клуба се работи по смяната на мениджъра на „червените дяволи". През декември Сър Фъргюсън ще навърши 69 години, но съдейки по последното му изявление, в неговите планове не влиза да напусне „Олд Трфорд", където той работи от 1986 година.

„Излизането в пенсия - това е работа на младите. Те ще си намерят друго забавление. Аз съм прекалено стар и няма да мога да се занимавам с нищо. Докато ми позволява здравето, аз ще продължавам да работя", заяви Сър Алекс по време на международната конференция Aspire4Sport в Доха.

Когато един от репортерите му напомни, че преди три години той обеща да се пенсионира през 2011 година, отговорът на Сър Алекс бе кратък: „Размислих".

 

  Сподели
82