Фърдинанд: Ван Дайк не заслужава да бъде Играч на годината


Н. Гавазов

Фърдинанд: Ван Дайк не заслужава да бъде Играч на годината

Легендата на Манчестър Юнайтед  Рио Фердинанд посочи имената на четирима футболисти, които заслужават награда за най-добър играч на този сезон от Висшата лига повече от защитника на Ливърпул Върджил Ван Дайк.

"Червените“ загубиха само две точки през този сезон във Висшата лига, като допуснаха 15 гола и 11 пъти запазиха вратата си суха. Според болшинството от специалистите заслугата на Ван Дайк в това е голяма, но Рио не е готов да даде престижната индивидуална награда на 28-годишния холандец и вижда по-достойни такива в лицето на  Джордан Хендерсън, Садио Мане, Джейми Варди и Кевин Де Брюйне.

"Мисля, че той (Ван Дайк) е безспорно най-добрият защитник в света, най-добрият централен защитник в света в момента.

Той би получил моя вот при определяне на най-добрия защитник, на най-добрия централен защитник, но не би получил моя глас при определянето на Играча на годината. Мисля, че няколко други хора заслужават повече награди.

Въпреки това той все още играе по невероятен начин. Мисля, че е страхотен футболист. Той е спокоен, спокоен, събран, силен, бърз. Той има всички качества, които искате да видите в един модерен играч. И той има много добро поведение - обожавам как се държи.

За кого бих гласувал? Мисля, че Джордан Хендерсън е много добър. За да бъда честен, Мане е любимият ми играч в Ливърпул, когато ги гледам. Той е този, който ме кара да скачам от мястото си по-често от другите. Определено могат да получат наградата.

Варди е много добър, той отбелязва тези голове. Има го и Кевин Де Брюйне - удоволствие е да гледате играта му. Значи има няколко имена", заяви Фърдинанд.

  Сподели
325