В Челси назрява конфликт заради Кепа


Н. Гавазов

В Челси назрява конфликт заради Кепа

Между мениджъра на Челси Франк Лампард и ръководството на клуба назрява конфликт заради  ситуацията с вратаря Кепа Арисабалага.

През лятото на 2018 г. "сините“ направиха Арисабалага най-скъпия вратар в света, като платиха на Атлетик като обезщетение 71.6 милиона паунда. През миналия сезон Кепа без никакви съмнения бе основен страж на лондонския отбор.

През този сезон обаче 25-годишният испанец последователно демонстрира лоша игра и след 2:2 с Арсенал загуби титулярното си място в състава на "сините". Така в мача с Лестър в събота на вратата на лондончани застана Вили Кабайеро.

Според Daily Mirror, Лампард най-накрая е загубил вяра в Арисабалага и иска да получи нов вратар през следващото лято. Начело на списъка за замяна на Франк са Ник Поуп от Бърнли и Висенте Гуайта от Кристъл Палас.

Плановете на Лампард обаче не се поддържат от ръководството на клуба. Директорът на Челси Марина Грановская не е доволна от желанието на Франк да бъде продаден Арисабалага - очевидно е, че "сините" биха могли да направят това само с огромна загуба за себе си, тъй като цената на вратаря падна значително и след последните съобщения за лошата му статистика, сега испанецът струва не повече от 30 милиона паунда.

Ръководството на Челси смята, че Лампард е бил прибързан в преценките си за Арисабалага, така че Франк ще трябва внимателно да помисли над това кой ще застане на вратата за следващия мач срещу Манчестър Юнайтед на 17 февруари.

  Сподели
379