Лампард: Слаб прозорец, сега сме аутсайдери


И. Ангелов

Лампард: Слаб прозорец, сега сме аутсайдери

Мениджърът на Челси Франк Лампард коментира слабото представяне на отбора в зимния трансферен прозорец, след като няколко човека се изплъзнаха на "сините". Челси опита да подпише с Единсон Кавани от ПСЖ и Дрис Мертенс от Наполи, но остана с празни ръце, а готовият да напусне Оливие Жиру остана в тима.

Лампард отчете подсилването на Манчестър Юнайтед с Бруно Фернандеш и Одион Игало, което ще направи класирането в топ 4 трудна задача:

"Да, притеснен съм, че другите се подобриха. Реалността е, че ние по някаква причина не довършихме работата. Това е трансферния прозорец, но аз гледам около нас в таблицата - Манчестър Юнайтед очевидно подписа с голям играч от световна класа, по мое мнение. 

"И другите около нас, Шефилд Юнайтед направи фантастични покупки, работата на Крис Уайлдър е невероятна защото му дадоха години да работи с тази група и в момента той добави това, което им трябва.

"Тотнъм подписа с няколко, а и те не са много зад нас. Те позволиха и на играчи да си тръгнат, да съм честен, но и договорите им изтичаха, и те не бяха щастливи в клуба. Да пуснеш такива играчи понякога е точно толкова важно, колкото и да вземеш нови, защото можеш да промениш чувството в групата, когато има играчи, които не искат да са там. Това беше разумен бизнес от тяхна страна, остава да видим как ще се представят.

"От моя гледна точка, и не за да посочвам нашия провал, защото сме на 6 точки пред преследвачите, но сега се превръщаме в аутсайдер защото всички около нас се подобриха. Това е факт.

"Абсолютно, обаче, липсата на попълнения, е нещо по-добро, от лошите попълнения. Много играчи преминаха в края на прозореца. Реалността е, че имам идея къде искам да стигнем. И не искам необмислени реакции от моя страна или от клуба. Аз работя с дългосрочен план, в който трябва да вярвам."

  Сподели
138