Ман Сити разби десет от Фулъм


И. Ангелов

Ман Сити разби десет от Фулъм

Манчестър Сити прие Фулъм в срещата от четвъртия кръг на ФА Къп. Домакините спечелиха убедително с 4:0 срещата и продължават напред в най-старото състезание в света, а рано в срещата гостите от Лондон останаха с човек по-малко, което направи задачата им непосилна. Това бе първата среща на тези два противника във ФА Къп от 10-ти януари, 1914-та година, когато Сити печели с 2:0.

Началото на срещата беше ужасяващо за Фулъм, след като в 6-ата минута капитанът Рийм бе изгонен за поваляне на Жезус в наказателното поле, което бе и дузпа. Илкай Гюндоган застана и реализира от бялата точка за 1:0.

Бързо последваха още три опасни атаки с голови положения. След тях се стигна до гол на Бернардо Силва в 19-ата минута, който получи подаване от Фоден, завъртя се няколко пъти около дъгата и стреля перфектно до гредата за 2:0.

Във второто полувреме резервата Стърлинг нацели гредата в 59-ата минута. В 72-ата Жезус вкара за 3:0 с глава след центриране на Жоао Кансело, и отново той направи 4:0, когато довкара избит удар на Фил Фодън в 75-ата.

  Сподели
201