Оле: Не ме е страх от уволнение


И. Ангелов

Оле: Не ме е страх от уволнение

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че не се страхува за работата си преди четвъртия кръг от ФА Къп на гости на Транмиър Роувърс. Юнайтед има прекалено много проблеми през кампанията с контузени играчи и не успява да намери постоянство в резултатите си, което последно доведе до напускане на феновете от "Олд Трафорд".

"Аз не виждам много от моите играчи да са вдигнали качулките си, да се крият и да опитват да изчезнат. Аз виждам много играчи, които искат този клуб да постигне успех. Имаме отворени дискусии зад завесите и няма да оставим хората разочаровани. Това е близко до ума, защото ако посоча пръст към вас, насочвам повече пръсти към мен.

"Ние трябва да харчим разумно, това е един от ключовете за мен. Похарчихме много пари в последните пет или шест сезона, откакто сър Алекс напусна. Сега трябва да съм сигурен, че когато клубът харчи пари, това е за правилния тип играчи. Когато седнахме да говорим се съгласихме, клубът и аз, че културата трябва да се промени.

"Не ми казват какво ще подпишем без мое съгласие, защото се съгласихме на някои неща при подписването на договори. Аз не се страхувам за позицията си, в този смисъл, аз просто продължавам да работя. Разбира се, че ти трябват резултати, но няма да харча големи пари за някой, който просто да дойде и да се окаже неподходящ за клуба.

"Умение е понякога да погледнеш в огледалото, а не да обвиняваш останалите. Някои от нас обвиняват други, някои мислят, че са по-добри от други. Аз вярвам в структурата, която установихме откакто пристигнах. За освободените играчи не съм сядал да мисля 'Ох, искаше ми се да го бях задържал'. Някои от тези играчи не бяха правилни за културата, която искам да изградя.

"Затова и задържахме играчите, които виждаме, че искат да преминат през стена от тухли за този клуб. Не всеки обаче показваше това."

  Сподели
147