Джо Коул: Следващите пет месеца ще са решаващи за Кепа


Н. Гавазов

Джо Коул: Следващите пет месеца ще са решаващи за Кепа

Бившият халф на Челси Джо Коул предупреди, че следващите пет месеца ще бъдат решаващи за съдбата на титулярния страж  на "сините" Кепа Арисабалага.

Напомняме, че най-скъпият вратар в света е един от най-лошите в цяла Европа по отношение на процента на отразени изстрели към вратата.

В пресата вече се появиха слухове, че Челси гледа на Ник Поуп от Бърнли като възможен заместник  на Арисабалага, а Коул вярва, че през останалата част от този сезон ще се определи в каква посока ще тръгне кариерата на 25-годишния испанец.

"Мисля, че следващите пет месеца ще имат голямо значение за кариерата на Кепа като цяло и за кариерата му в Челси.

Спомняте ли си ситуацията, в която Давид Де Хеа  се намираше в началото, но той успя да се адаптира към Висшата лига.

Този човек е тук от 18 месеца и трябва да го видим да се адаптира в определени аспекти като игра с излизанията  напред.

Изглежда, че е нервен и твърде разчита да играе на линията. Трудно е да го критикуваме, защото не прави грешки, но има достатъчно аспекти в играта му, които пораждат въпроси.

Хората го гледат сега и си спомнят за парите, похарчени за него, питат:" Той ли е човекът, който ще може да защитава вратата на отбора през следващите четири до пет години?

Той не извършва груби грешки, но имам чувството, че противниците започват да го правят мишена, насочвайки топките в наказателното поле.

Ако иска да изгради успешна кариера в Челси, той трябва да се научи как да играе на извън линията", зави Коул.

  Сподели
135