Райола: Погба е нещастен в Юнайтед


Н. Гавазов

Райола: Погба е нещастен в Юнайтед

Агент Мино Райола заяви, че полузащитникът Пол Погба не се чувства щастлив в Манчестър Юнайтед и клубът не отговаря на амбициите на клиента му.

През юни миналата година Погба категорично заяви, че има желание да откликне  на ново изпитание. Оттогава слуховете продължават да свързват Пол с напускане на Юнайтед.

Този сезон изобщо не се развива добре за 26-годишния французин заради проблеми с глезена и това е, което Райола нарича причината клиентът му да се чувства нещастен.

Мино обаче признава, че високите амбиции могат да подтикнат  Погба да напусне клуба през следващото лято.

"Няма да кажа нищо определено. Днес той се чувства нещастен, защото не играе. Той се възстановява. Ако Пол не играе, той е нещастен.

Но аз бях свидетел на неговото завръщане в Манчестър Юнайтед, когато хората не мислеха, че той ще се върне. Хората са склонни да забравят за това. Хората са склонни да си представят, че Манчестър Юнайтед е единственият клуб, в който може да отиде. Но той избра Манчестър Юнайтед.

Всички знаят, че нито клубът, нито играчът успяха да реализират своите амбиции през последните години. Нека бъдем честни и признаем тази очевидна истина.

Затова трябва да видим дали Пол остава в плановете на Манчестър Юнайтед и дали Манчестър Юнайтед остава в плановете на Пол.

Малко грубо се изразих (когато по-рано през януари казах, че Манчестър Юнайтед ще развали  дори Марадона, Пеле и Малдини), но имах предвид, че Манчестър Юнайтед трябва да поправи проекта си.

Имам добри отношения с Манчестър Юнайтед. Това е професионална и честна връзка. Никога не съм разговарял с Оле (Гунар Солскяер), но чух, че е страхотен човек.

Имам прозрачни и честни отношения с Ед (Удуърд) и директно си казваме един на друг какво ни харесва и какво не ни харесва.

Нов договор? Моята работа е да слушам. Бог ми даде две уши и една уста, така че понякога е по-добре да слушам, отколкото да говоря.

Очаквам моите играчи да са щастливи и очаквам и техните клубове да са щастливи. Това е моята работа. Не искам да отивам прекалено напред  и да казвам какво ще се случи през лятото.

Засега той трябва да се върне на линия и тогава ще се опитам да направя и двете страни щастливи, ако е възможно.

Ако някоя от страните не е доволна, тогава има други начини за решаване на това", заяви Райола.

  Сподели
231