Юнайтед предложи 30 милиона за 16-годишен


Н. Гавазов

Юнайтед предложи 30 милиона за 16-годишен

Манчестър Юнайтед направи предложение от над 30 милиона паунда за покупката на 16-годишният халф на Бирмингам Джуд Белингам.

В момента Белингам се намира на младежки договор със заплата от 145 паунда на седмица, но на 29 юни Джуд ще навърши 17 години и тогава ще може да сключи изгоден професионален контракт.

Вероятно Белингам ще направи това не в Бирмингам, а в по-сериозен и голям клуб. Сред клубовете, които се интересуват от английския талант са Барселона, Борусия Дортмунд и Ливърпул.

Но първата крачка бе направена от Юнайтед, който не жали пари за домашни таланти. Според Sky Sports "червените дяволи" чакат отговор на предложението си.

За Бирмингам ще бъде трудно да устои на толкова впечатляваща сума, защото клубът изпитва  сериозни финансови проблеми, които доведоха до отнемане на девет точки от актива на отбора в Чемпиъншип.

Напомняме, че през август Белингам стана най-младият дебютант в историята на Бирмингам - 16 години и 38 дни. Към днешна дата Джуд вече има  25 мача за първия отбор, спечелвайки хвалебствени отзиви.

  Сподели
132