Ван Перси предупреди Рашфорд за травмата на гърба


Н. Гавазов

Ван Перси предупреди Рашфорд за травмата на гърба

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин Ван Перси предупреди Маркус Рашфорд, че той може повече да не играе през този сезон и освен това никога няма да се отърве от последствията от контузията.

Напомняме, че Рашфорд пропусна пътуването до  Ливърпул през уикенда заради двойна фрактура на гърба. Английската преса очаква Маркус да прекара два до три месеца в лазарета.

Самият  Ван Перси, който игра за Юнайтед от 2012 до 2015 г., получи подобна контузия в младостта си. Тогава Робин отсъстваше четири месеца и ако Рашфорд пропусне толкова време, то този сезон всъщност ще приключи за него.

"Дебютирах на ниво за възрастни, когато бях почти на 19 години, а преди това играх за резерва и отбора на U-19 в събота-понеделник в продължение на няколко месеца.

Тогава, когато дебютирах за първия отбор, през следващите шест месеца играх по график неделя-четвъртък. И след това получих подобна контузия, стресова фрактура в долната част на гърба. Пропуснах четири месеца.

В този момент наистина не можете да направите нищо - просто трябва да си починете и да изчакате гърба ви да заздравее. Но тогава ще ви бъде трудно, защото гърбът ви винаги ще бъде вашата слаба точка. Дори сега това е чувствителна зона, въпреки че не чувствам болка или нещо такова. Затова трябва да внимавате с това.

Той много ще им липсва. Както вече казах, той е техният най-важен и най-добър играч. Той създава най-много, вкарва най-много, дори на тази възраст. Така че това е голяма загуба за Манчестър Юнайтед", заяви Ван Перси.

  Сподели
269