Невил: Няма по-болезнено от това да гледаш как Ливърпул се връща на върха


Н. Гавазов

Невил: Няма по-болезнено от това да гледаш как Ливърпул се връща на върха

Експертът на Sky Sports Гари Невил смята, че Манчестър Юнайтед ще трябва да похарчи стотици милиона паунда за петима или шестима нови футболисти, за да стане кандидат за титлата във Висшата лига.

Загубата с 2:0 от Ливърпул през уикенда увеличи изоставането на "червените дяволи" от върха на Висшата лига до 30 точки.

Също толкова голяма бе и разликата в нивото на играта на двата отбора, като само през първото полувреме мърсисайдци можеха да вкарат няколко гола на своя съперник, а след почивката хладнокръвно бранеха резултата, без да дадат шансове на своя гост.

Невил е отчаян от видяното, което го кара да предполага, че за Юнайтед ще бъде изключително трудно, дълго и скъпо  да се доближи до Ливърпул.

"Те трябва бързо да реагират, което означава, че трябва да вземат правилни решения.

През последните години Манчестър Юнайтед е истинско разочарование - ръководството  е стабилно променливо по  въпросите на стратегията.

Те направиха редица неуспешни покупки при избора на състава и това има своите последствия. Освен това няма нищо по-болезнено от това да гледате как  Ливърпул се връща начело на лигата. Надявам се, че ръководството на Манчестър Юнайтед ще почувства болката, която изпитват феновете и всички, свързани с клуба.

Следващите шест месеца ще бъдат много, много трудни. Не мога да повярвам, че след всички инвестиции, направени през последните пет, шест или седем години, те излязоха срещу Ливърпул с този отбор. Не мога да повярвам.

Те трябва да засилят атаката, а полузащитата им изглежда бледа. Пол Погба току що се оперира, Скот Мактоминей също е с травма, но те имат нужда от повече отколкото  полузащитник и централен нападател. Те също се нуждаят от централен защитник, ляв бек, флангови  играч. Те се нуждаят от пет или шест нови футболисти.

Те незабавно могат да привлекат  един или двама, с които да запушат дупките. Поради контузиите  на Рашфорд и Погба те се нуждаят от полузащитник и нападател, но други позиции също изискват усилване. Стотици милиони паунда бяха изразходвани за този състав, но изглежда, че са нужни още стотици милиони и това е тревожно", заяви Невил.

  Сподели
213