Марота: Конкуренцията за Ериксен е голяма


Н. Гавазов

Марота: Конкуренцията за Ериксен е голяма

Генералният директор на Интер Джузепе Марота  сподели мнението си за ситуацията с евентуалния трансфер на халфа на Тотнъм Кристиан Ериксен.

"Ериксен е играч на Тотнъм, но договорът на играча изтича през юни, така че е напълно законно да се общува  с неговия агент. В момента сме далеч от трансфера му през януари или юни. Конкуренцията за Ериксен е голяма, не знаем какво ще се случи по-нататък", заяви Марота за Sky Sport Italia.

По-рано се съобщаваше, че Тотнъм иска да получи  20 милиона евро от продажбата на Ериксен. Първоначално Интер предложи на лондончани 10 милиона евро, а сега е готов да увеличи сумата за трансфера до 15 милиона евро. Освен това клубът от Милано може да включи 2 бонуса в сделката.

Според съобщения в медиите, Интер вече се е договорил с Кристиан за договор до 30 юни 2024 г., според който халфът ще получава около 9 милиона евро на сезон.

Ериксен играе за Тотнъм от лятото на 2013 година. В настоящата кампания датчанинът отбеляза 3 гола и даде 3 асистенции в 26 мача за "шпорите" във всички турнири.

Споразумението на Кристиан с Тотнъм е валидно до 30 юни 2020 г. Играчът отказва да разшири сътрудничеството с лондончани.

  Сподели
120