Инс: Прекалено се разчита на Рашфорд, но и няма други


И. Ангелов

Инс: Прекалено се разчита на Рашфорд, но и няма други

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Пол Инс сподели мнението си, че отборът разчита прекалено много на звездата си Маркъс Рашфорд, което поставя тялото му под прекалено голямо напрежение, а това води и до контузии. В последната среща на тима срещу Уулвс, мениджърът Солскяер беше оставил английският нападател на пейката, но го включи в игра заради липсата на голове в мача. Юнайтед вкара почти веднага и спечели, но на цената на контузия в гърба за Рашфорд, който вкара 19 гола в 31 мача този сезон с тима.

"Рашфорд е един от малкото играчи, за които бих казал, че са точно играчи на Юнайтед в този отбор. Той разбира историята и нивото, което ти е нужно, за да си топ играч. Той е на това ниво и дава повече от 100%. Но по този начин той подлага тялото си под напрежение.

"Може би това е причината да получава контузии. Ливърпул и Сити могат да вкарат два или три гола и след това да заменят най-добрите си играчи - Юнайтед не може да прави това. Клубът разчита на Рашфорд защото не може да вкара без него.

"Дали той е жертва на собствения си успех? Може да се каже, но в момента в това положение се намира клубът. Все пак на тази възраст той би трябвало да може да играе във всеки мач. Не говорим за мен, както когато бях на 34 или 35 години в Уулвс, и не участвах дори в тренировките, защото бях стар. Когато си млад и играеш добре, ти искаш да играеш всеки мач, и можеш да го правиш."

  Сподели
229