Оле: Имаме необходимото за победа


И. Ангелов

Оле: Имаме необходимото за победа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че ще трябва представяне от ранга на онова срещу ПСЖ в Шампионска лига за да достигнат неговите момчета до успех на "Анфийлд" в утрешното дерби с Ливърпул. Според Солскяер неговият отбор е доказал, че може да победи всеки, и това се доказва и от факта, че тримата му нападатели имат повече голове от трите остриета на противника.

"Ще ни е нужно огромно представяне, на най-доброто ни ниво, но ние вече сме показвали, че го можем. Ман Сити на гости, на гости на ПСЖ, големи мачове за нас, към които гледаш назад и мислиш 'Да, можем да го направим'. 

"Откакто съм тук ние играхме с Ливърпул два пъти - и двете бяха равенства на "Олд Трафорд". Аз мисля, че се справихме добре, с два различни подхода в двата мача. Това ни дава различни опции на игра срещу тях. 

"Не се тревожа от състоянието на отбора. Ние бихме Сити, наскоро и Бърнли, набираме скорост. Аз не се притеснявам, изобщо. Разбира се, бихме искали да печелим повече мачове, но ние имаме състав, който е способен като гост да остане в защита и да поеме атаките, а след това да контраатакува. Някои от най-добрите ни мачове за сезона бяха като гости.

"За да излезеш с нещо от Анфийлд ти трябва по-високо ниво. Това не е лесно място, но не трябва да излизаш с мисълта, че просто ще те прегазят. Те направиха това срещу някои отбори. Трябва да излезем там и да покажем авторитет. Ще го направим по нашия начин. Както казах, преди само месец ние трябваше да водим с четири или пет гола на гости на Ман Сити. Да, след това загубихме от тях у дома, но имаме опит, който да използваме.

"Ако държим главите високо и вярваме в това, което правим, ще се получи. Разбира се, има моменти в мачовете, в които ти трябва малко късмет, трябва да спечелиш индивидуалните двубои. Но тактически, аз мисля, че ще успеем да се справим.

"Ще е голям удар ако Маркъс Рашфорд е контузен защото той има фантастичен сезон, и той се справя добре срещу Ливърпул в кариерата си. Това е удар, но и предизвикателство за нас да запълним неговата позиция.

"Тази среща е страхотно предизвикателство. Никой не ни даваше шансове срещу Сити, но аз доказах, че срещу топ отборите ние приемаме предизвикателството. Това правиш когато подпишеш с Ман Юнайтед. Искаш постоянство, но винаги в един мач можеш да се представиш добре и да победиш всеки. Какво ще означава победата? Три точки. Това е победа, която всички искаме - всеки фен на Ман Юнайтед и Ливърпул. Това е вражда на много, много години. По-добре ме питайте след мача. Не искам да говоря какво би означавало сега. По-добър въпрос е 'Какво означаваше тази победа?'.

  Сподели
108