Юнайтед би Уулвс, но Рашфорд се контузи


И. Ангелов

Юнайтед би Уулвс, но Рашфорд се контузи

Манчестър Юнайтед прие Уулвърхемптън Уондърърс във втората среща между двата тима от третия кръг на ФА Къп. Днес на "Олд Трафорд" домакините спечелиха с 1:0 след попадение на Хуан Мата. Лошата новина за "червените дяволи" преди важната среща с Ливърпул във Висшата лига е, че появилият се във второто полувреме Маркъс Рашфорд се контузи след 10 минути игра и бе заменен принудително.

Уулвс започна много по-добре срещата и в 10-ата минута пресата на тима подейства когато Фред допусна комична грешка в защита, нацелвайки свой съотборник, като топката излезе удобна за Хименес, който асистира на Нето за гол. ВАР преглед на ситуацията обаче показа, че топката среща ръката на Хименес преди удобно да падне в краката му, което доведе до отмяна на попадението.

В 30-ата минута Уулвс отново надигра защитата на домакините и Дохърти се пласира добре за удар с глава, но топката срещна гредата. Даниел Джеймс и Мата отговориха пред Джон Руди, но голове до почивката нямаше.

След паузата липсата на добри положения за Юнайтед принуди Оле Гунар Солскяер да прибегне до топ-реализатора на тима Маркъс Рашфорд, който в 64-ата минута се появи заедно с Андреас Перейра, а Гринууд и Джеймс напуснаха терена.

Така в 67-ата минута при една избита от Магуайър топка напред, Марсиал се справи с човека си и изведе Мата сам срещу вратаря, а испанецът елегантно копна топката за 1:0 над стража. Така след гола и асистенцията си в миналия мач на тима, Мата е замесен в 3 попадения в последните 2 мача, в колкото бе замесен в предходните си 20 срещи за тима.

В 76-ата минута при една ситуация на тъча Рашфорд опита да гардира една топка срещу Дохърти, но защитникът премина през краката му и го остави на земята. Нападателят не успя да продължи и бе заменен от Джеси Лингард. До края по-значителни положения нямаше пред двете врати.

  Сподели
151