Жозе: 200% тъчът преди гола беше за нас


И. Ангелов

Жозе: 200% тъчът преди гола беше за нас

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо изказа объркването си от правилата на ВАР след вчерашната минимална загуба с 1:0 от Ливърпул. Противникът вкара единствения гол в първото полувреме чрез Роберто Фирмино, като ситуацията бе разгледана от ВАР за потенциална игра с ръка на Джордан Хендерсън, но не и секунди преди това, когато положението тръгна от хвърлен тъч за "червените".

Повторения показаха, че при влизане на Серж Орие в краката на Мане, топката излезе в тъч от краката на нападателя на Ливърпул, от където и дойде попадението.

"Аз не гледах записа. Това, което видях е, че 200% този тъч в началото на атаката за гола беше за нас. Аз съм объркан от ВАР заради това. Това е футболът. Понякога получаваш повече, отколкото заслужаваш. Понякога получаваш по-малко.

"Извън резултата, имахме позитиви. Понякога футболът е жесток и днес беше от тези дни. Момчетата дадоха всичко и Ливърпул, освен че е фантастичен отбор, днес е и голям късметлия. Ние създадохме положения когато почувствахме контрол над играта. Когато играта на Ливърпул е нарушена, те обичайно нараняват противника, но ние не позволихме това. Бяхме много, много солидни.

"За някои от играчите ми това беше най-доброто представяне откакто съм тук. Абсолютно, добри, добри представяния. Направихме това, което беше възможно да направим. Мисля, че заслужаваме много повече, горд съм от момчетата.

"Единственото разочарование е, че допуснахме гол от тъч, а вчера тренирахме как да се браним при тъчове. Аз не зная дали момчетата бяха разочаровани, защото този тъч беше наш, а стана техен. Може би там е имало няколко секунди, в които са мислели 'това е наша топка, а те хвърлят срещу нас'. Но освен това бяха фантастични. Без нападател успяхме да създадем положения и опасни ситуации."

  Сподели
369