Джерард: В Реал искаха да започна война с Ливърпул


Н. Гавазов

Джерард: В Реал искаха да започна война с Ливърпул

Мениджърът на Рейнджърс и бивш халф на Ливърпул Стивън Джерард разказа  за неуспешните трансфери в Реал и Челси. Известно е, че испанският гранд направи два опита да привлече легендата на мърсийдци, една от които през 2004 година, но Джерард остана верен на Ливърпул, където игра в периода 1998 - 2015 година. Също така е известно, че Стиви е имал изгодна оферта и от Челси през 2005 година, с почти два пъти по-голямо възнаграждение, но е предпочел да остане на "Анфийлд".

"За мен бе много приятно да разбера, че други клубове ме ценят като играч. Не съжалявам, че не отидох в Челси. Сега мога да заведа децата си на мач на  Ливърпул, бях поканен да работя в академията на клуба и това са точно отношенията, които искам да запазя. Но трябва да призная, че самият аз се заиграх с  Челси, защото по онова време не бяхме толкова близки с  Рафа Бенитес.

Моуриньо отново ме покани да играя под негово ръководство през 2010 г. Представям си как бих играл под негово ръководство за Реал Мадрид в Шампионска лига няколко години - това щеше да бъде невероятно изживяване, но то  не се случи. Реал Мадрид искаше да започна война с Ливърпул за трансфера. Само по този начин можеше да стане факт този трансфер.

Винаги съм си представял какво би било да играя за чуждестранен  клуб. Веднъж се обадихме на Бастиан Швайнщайгер и той ме попита какво мисля за Байерн Мюнхен. Представете си какво би било да се окажа там. Но  тогава си помислих: "Спри се, вече си капитан на Ливърпул, голям европейски клуб, защо трябва да променяш нещо?“.  Не мисля, че на 24 или 25 години бях достатъчно пораснал за такова нещо", заяви Джерард.

Джерард спечели с Ливърпул две Купи на ФА, три Купи на лигата, Шампионска лига и Купата на УЕФА. През лятото на 2015 година Джерард премина в ЛА Галакси, където завърши кариерата си през ноември  2016 година. 

  Сподели
261