Солскяер: Нашата най-лоша игра


Н. Гавазов

Солскяер: Нашата най-лоша игра

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер нарече играта на отбора си през първото полувреме на домакинския мач с  Манчестър Сити в Купата на лигата най-лошата  от всички времена, в които работи в клуба.

След като пропуснаха гол след далечен удар на Бернардо Силва в 17-ата минута, "червените дяволи“ просто се разпаднаха. Хората на Солскяер имаха много късмет, че в остатъка от полувремето  позволиха на "гражданите“ да отбележат само още два гола.

Според Оле, Юнайтед никога досега не е бил толкова лош, откакто той води тима. През второто полувреме обаче Маркус Рашфорд вкара гол, а крайният резултат 3: 1 дава надежда на норвежкия специалист преди реванша в края на месеца.

"Периодът през първото полувреме, започвайки  с първия гол, бе най-лошият, който някога сме имали  с мен. От първия гол и до почивката просто не можахме да реагираме по никакъв начин. Не можахме да тичаме, пресата ни не работеше и ние ги оставихме да играят своя си футбол. Главите ни бяха спуснати. Просто взехме твърде много решения, които не би трябвало да вземем.

Знаехме, че те (Сити)  могат да играят по този начин и това го видяхме няколко пъти. Миналата година присъствах на техния мач срещу Челси, те играха по същия начин и спечелиха с 5: 0 на "Етихад", така че това не е изненада. Те са добри в това, което правят.

Трябваше да се справим с това по време на почивката ... Някой трябваше да поеме отговорността за първото полувреме, а ние го направихме през второто.

Когато се оттеглите на почивката с такъв резултат, гордостта е това, което трябва да ви говори. Направи така, че да спечелите второто полувреме и тогава още нищо не е загубено. Разбира се, ние си поставяме трудна задача, но втората половина ни дава надежда. След такава втора половина имаме нещо, в което можем да повярваме.

Въпреки факта, че това е трудна задача, можем да се справим. Просто трябва да се стремим напред. Вече показахме, че можем да обърнем играта, както беше например с ПСЖ  миналата година, така че просто трябва да си повярваме когато тръгнем за "Етихад", заяви Солскяер.  

  Сподели
234