Полицията не намери доказателства за расизъм срещу Рюдигер


Н. Гавазов

Полицията не намери доказателства за расизъм срещу Рюдигер

Тотнъм публикува изявление на официалния си сайт относно твърденията на  защитника на Челси Антонио Рюдигер, че по време на мача от 18-ия кръг на английската Висша лига е бил подложен на расистки вербални атаки от страна на фенове на "шпорите". Напомняме, че срещата завърши с победа на Челси с 2: 0, а дербито бе белязано  с два скандала. Най-напред Рюдигер преигра в единоборство с халфа на домакините Сон Хин Мин и изкара червен картон на корееца, а когато публиката започна да освирква играча на Челси, той се оплака, че срещу него са отправени расистки обиди.

Няколко часа след двубоя службата за безопасност на Тотнъм идентифицира няколко нарушителя на реда, включително фен на Челси, който е отправил расистки обиди, но така и не намери доказателства за подобни атаки към Антонио. Още тогава в социалните мрежи се появиха информации, че играчът на Челси отново преиграва.

Сега това се потвърди.

"Полицията ни уведоми, че е закрила делото, след като е изгледала  видеоклиповете и е разследвала инцидента, , тъй като не можа да намери доказателства в подкрепа на твърденията за расизъм.

Ние изцяло подкрепяме Антонио Рюдигер в неговите действия, но няма доказателства, които да подкрепят или опровергаят това твърдение. Ако се появи нова информация, тя ще бъде разгледана“, се казва в съобщение на пресслужбата на лондонския клуб.

  Сподели
211