Емери: Всичко се разпадна за един месец


Н. Гавазов

Емери: Всичко се разпадна за един месец

Испанският треньор Унай Емери разказа за "ужасния" последния месец от престоя си в Арсенал.

Напомняме, че "артилеристите“ се сбогуваха с Емери на 29 ноември, когато тяхната серия без победи достигна седем мача, като се имат предвид всички турнири.

Емери имаше чувството, че всички плодове на работата му в рамките на година и половина се разпаднаха за миг. Унай сравнява кризата със снежна топка, която той не е успял да спре да се превърне в  лавина.

"Мачът срещу Шефийлд Юнайтед (21 октомври) стана  един вид повратна точка.

Всичко изведнъж се разпадна за един месец и не можахме да спечелим в продължение на  седем мача. Имаше напрежение от това, че си задавахме въпроса: какво се случва с нас? Това бе като снежна топка, която ставаше все по-голяма и по-голяма.

Треньорът е първият, към  когото възникват въпроси. Преживях подобни неща в други клубове, но успях да взема връх, да върна отбора на пистата.

Истината е, че онзи месец в Арсенал беше ужасен", заяви Емери.

Емери каза още, че малко преди уволнението си Арсенал е щял да му предложи нов договор.

"Вярно е, че бях много доволен от това как протичаха нашите работи, защото съм убеден, че се научихме да бъдем отбор. Понякога блестяхме, но обикновено бяхме само ефективен и конкурентен тим.

Сигурен съм, че Арсенал ме покани именно за това да създам отбор. Мисля, че го постигнахме и просто трябваше да направим последната стъпка. Имах чувство - и също така в клуба - че моите постижения през предишния сезон бяха високо оценени.

Мислехме как да се развиваме заедно и дори стигнахме до момента, в който те възнамеряваха да ми предложат нов договор“, добави испанецът.

Напомняме, че Фреди Юнгберг временно наследи Емери на мениджърския пост на "артилеристите", а в края на този месец клубът назначи Микел Артета за наставник на отбора. По негово ръководство Арсенал завърши наравно с Борнемут и претърпя домакинска загуба от Челси. В момента Арсенал е 12-ти, на 11 точки от четвъртата позиция във Висшата лига.

  Сподели
181