Лампард призна, че Жоржиньо е имал късмет


Н. Гавазов

Лампард призна, че Жоржиньо е имал късмет

Мениджърът  на Челси Франк Лампард призна, че полузащитникът му Жоржиньо е имал  късмета да избегне изгонване  в мача срещу Арсенал.

Напомняме, че именно Жоржиньо положи началото на обрата на "Емирейтс".  Италианец с бразилски произход спечели пряк свободен удар, с след това се възползва от грешката на Берн Лено, за да изравни резултата.

Мачът обаче можеше да се развие по съвсем друг сценарий, ако шест минути преди това попадение Жоржиньо бе получил втори жълт картон за нарушение срещу Матео Гендузи.

Лампард признава, че срещата

"Това бе една от тези ситуации. Определено можеше да получи втори  жълт. Винаги има много подобни фаули в лондонското дерби, а по-рано в този мач имаше и други фаули, които не водеха до жълт картон, въпреки че това напълно  можеше да се случи.

В този случай може би имахме  малко късмет, но в други случаи ще се оплача от липсата на късмет.

Не мисля, че това беше абсолютно чиста битка. Понякога опитваш късмета си в такива случаи, но Жоржиньо стана важен катализатор за промяна на играта ни, когато излезе на терена. Той спечели единоборства  и показа характер", заяви Лампард.

Интересното е, че нарушението на Жоржиньо дойде няколко минути  след като Лукас Торейра получи жълт картон за абсолютно аналогично нарушение.

  Сподели
442