Лампард: Трябва да създаваме положения и да вкарваме голове


Н. Гавазов

Лампард: Трябва да създаваме положения и да вкарваме голове

Мениджърът на Челси Франк Лампард се оплака от липсата на креативност на своя отбор на "Стамфорд Бридж“ след поражението  у дома с 2:0  от Саутхемптън.

Това поражение е трето за "сините"  в последните четири мача от първенството. Много от загубите на Челси през този сезон се случиха като по един сценарий и  Лампард е обезпокоен  от това.

"Ние победихме Вила тук, но тази победа се вмъкна между пораженията от Уест Хем и Борнемут. Това е много трудна ситуация.

Отборите,  които идват тук, действат организирано. Не бихме могли да очакваме нищо друго. Ние много контролираме топката, но не правим достатъчно с топката в близост до наказателното поле на съперниците.

Мисля, че това се случва с нас достатъчно отдавна, не само в последните мачове. Трябва да добавим, защото искаме да подобрим домашната си статистика.

Без значение кой играч влиза на терена, те трябва да създават голове и да вкарват голове. Това е най-трудното нещо във футбола и това е предизвикателство за всички нас. Но знаехме, че пътят ни няма да е лесен.

Сега разбрахме, че се сблъскваме с проблеми, когато отборите се затварят и не ни дават свободно място. Очевидно трябва да добавим.

Трябва да преодолеем това и да го направим бързо. Не може  да допускаме  обстоятелствата да надделеят над нас", заяви Лампард.  

  Сподели
349