ДаГроса и Ашли ще преговарят за Нюкасъл в началото на януари


Н. Гавазов

ДаГроса и Ашли ще преговарят за Нюкасъл в началото на януари

Американският бизнесмен Джоузеф ДеГроса и собственикът на Нюкасъл Майк Ашли ще подновят преговорите за продажбата на клуба след новогодишните празници.

"Определено мога да потвърдя интереса. Ще кажа, че имах преговори с представителите на Ашли и бих ги определил като много положителни. Бих казал, че е много по-лесно да се преговаря с Майк Ашли и хората му. Те са по-дружелюбни и по-умни в бизнеса, отколкото обикновено се смята. Все още преговаряме. Не съм сигурен, че ще се разберем, но това не е  защото всяка от двете страни проявява упорство  или не желае да продължи напред", заяви ДеГроса в началото на седмицата.

Сега става ясно, че преговорите между страните са прекратени, но само заради коледните и новогодишните празници. Веднага след края на тържествения период пратеници на американския бизнесмен ще се отправят към Острова, за да подновят разговорите. Предполага се, че повече яснота около параметрите на предложението и хода на преговорите ще има в края на следващия месец.

GACP Sports, която е собственост на ДаГроса, продаде своя дял в Бордо на King Street Capital Management през декември, само 18 месеца след закупуването на акциите.

  Сподели
141