Лампард надигра Моуриньо в лондонското дерби


И. Ангелов

Лампард надигра Моуриньо в лондонското дерби

Тотнъм прие Челси в срещата от осемнадесетия кръг на Висшата лига, и днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" гостите спечелиха с 2:0 след две попадения на сметката на Вилиан. С победата Челси остава в топ 4 с 4 точки пред Шефилд и 6 зад Манчестър Сити, а Тотнъм е на седма позиция, на точка зад Уулвс и 2 зад Шефилд.

В 12-ата минута днес Челси поведе когато Орие изби непреценено в корнер и при изпълнението Вилиан премина през него и стреля диагонално за 1:0. Точно преди почивката Газанига повали Алонсо в наказателното поле и ВАР реши това да е дузпа, която Вилиан реализира за 2:0.

На полувремето Жозе Моуриньо представи Ериксен на мястото на Дайър, но нещата отново не се развиха добре за Тотнъм. В 55-ата минута след удар от дистанция на Алонсо, Газанига изби в краката на Ейбрахам и нападателят вкара, но от позиция на засада и това не бе гол.

В 62-ата минута Рудигер повали Сон, и при падането си той нарочно вдигна краката и изрита противника в стомаха с бутоните напред, което доведе до изгонването на корееца. С човек по-малко половин час преди края Тотнъм нямаше как да затрудни противника и резултатът остана непроменен.

  Сподели
197