Половината футболисти на Арсенал искат да напуснат клуба


Н. Гавазов

Половината футболисти на Арсенал искат да напуснат клуба

Много играчи на Арсенал са недоволни от липсата на ясна посока, в която клубът трябва да се движи, както и от хаоса, който в момента цари на "Емирейтс". Поради това половината от състава обмисля да продължи кариерата си  на друго място, съобщава тревожната за феновете на Арсенал новина авторитетният The Independent.

Според изданието,  Пиер-Емерик Обамеянг и  Александър Лаказет отчаяно желаят да напуснат клуба, а полузащитникът и бивш капитан Гранит Джака обмисля подобен вариант. Напоследък това чувство се разпространи върху  половината от състава на "артилеристите“ - мнозина играчи са убедени, че клубът прави само грешни ходове. Що се отнася до Месут Йозил, немецът в момента преговаря с турски клуб (предполага се, че става дума за Фенербахче) за преминаване под наем и покупката му през лятото.

Съобщава се, че несигурността и недоволството на играчите на Арсенал няма нищо общо с факта, че в близко бъдеще отборът може да бъде оглавен от бившия футболист на тима  Микел Артета, който в момента работи в треньорския щаб на Манчестър Сити. Напомняме, че по-рано имаше съобщения, че футболистите на Арсенал предпочитат Карло Анчелоти за мениджър, вместо Микел.

Паралелно с тази новина се появи и информация от няколко източника, включително Мартин Липтън, Стюарт Бренън, Фабрицио Романо и Чарлз Уотс, че Манчестър Сити и Арсенал са се разбрали за прехода на Артета, а самият специалист се е договорил с лондончани по всички условия на договора си. Чарлз Уотс пък публикува снимка от дома на Микел в Манчестър, на която се вижда как бял микробус товари багаж от жилището на специалиста.

Също така се разбра, че "артилеристите" отмениха днешната пресконференция на Фреди Юнберг за петък. Клубът не предостави информация кой ще присъства на срещата с журналистите. Юнгберг трябваше да даде коментар преди мача с Евертън в събота, но босовете на Арсенал се надяват да представят Артета по време на утрешната пресконференция.

"Микел Артета вече е в Арсенал. Напълно потвърждавам това", заяви Фабрицио Романо.

  Сподели
123