Оле: Винаги съм знаел, че ще водя Юнайтед


И. Ангелов

Оле: Винаги съм знаел, че ще водя Юнайтед

Оле Гунар Солскяер обяви, че никога не е имал съмнение в уменията си да води Манчестър Юнайтед, въпреки тежките критики, които получи в периода от пристигането си. В момента Юнайтед се намира на шесто място в класирането във Висшата лига и в 5 мача тимът няма загуба. След тежък период с контузени играчи и лоши резултати обаче феновете се бяха настроили срещу мениджъра:

"Аз винаги съм вярвал, че мога да водя този клуб. Нямаше да поема работата ако чувствах, че няма да мога, защото дължа на Манчестър Юнайтед да съм честен. Откъм футбол, аз мисля, че се представям добре когато говорим за тактики и такива неща, но аз имам страхотен екип, който ми помага. Не всичко е до мен.

"Аз съм горд, че имам Майкъл Карик, Майк Филън и Киерън МакКена. Аз мисля, че ги убеждавам, че мога да свърша работата тук и се получава. Затова и никога не изпитах страх, че няма да успея. Аз винаги съм знаел, че мога. Всичко е до това как се отнасяш с хората. За мен управляването на екипа, играчите, всички, е по един начин. Няма значение в кой клуб се намирам, това е моят характер."

Формата на Юнайтед съвпадна с връщането на най-добрата форма на Маркъс Рашфорд, който мениджърът сравни с Кристиано Роналдо:

"Много е лесно да ги сравниш, да. И в умения, форма на тялото, поведение, качества - всичко. Момчето има възможност да покори света и да стане топ, топ играч. Да се надяваме, че ще продължи така. Аз не искам да говоря за головете му. Докато той е позитивен и директен, и мисли за това да попада в добри ситуации, той ще вкарва."

  Сподели
164