Фъргюсън иска Евертън да назначи мениджър на световно ниво


Н. Гавазов

Фъргюсън иска Евертън да назначи мениджър на световно ниво

Временният мениджър на Евертън Дънкан Фъргюсън призова клуба му да назначи специалист от световна класа.

Днешното пътуване до Манчестър Юнайтед ще бъде вторият мач, който "карамелите" ще проведат под ръководството на  Фъргюсън. Ръководството на клуба от  Мърсисайд все още мисли с кого да замени освободения Марк Силва.

Както е известно, Витор Перейра отхвърли интереса на Евертън и сега мърсисайдци са насочили вниманието си към  Карло Анчелоти, Унай Емери, Микел Артета и Дейвид Мойс.

Фъргюсън иска Евертън да избере най-добрия треньор, като на практика се елиминира от списъка с кандидати за вакантния пост.

"Не искам да докосвам конкретни имена, но всичко това са великолепни, великолепни треньори. Надявам се клубът да избере подходящия специалист. Искаме футболният ни клуб да бъде управляван от най-добрите треньори в света.

Що се отнася до мен, в бъдеще ще мисля да стана самостоятелен треньор. Знам, че мога да свърша тази работа в един мач, но това бе  само един мач. Получи се емоционално, вълнуващо, страхотно и се надявам, че в бъдеще ще  започна самостоятелна треньорска кариера", заяви Фъргюсън.

  Сподели
115