Лампард не иска Жиру да напуска през януари


Н. Гавазов

Лампард не иска Жиру да напуска през януари

Мениджърът  на Челси Франк Лампард заяви, че иска да задържи  Оливие Жиру в клуба.

През този сезон Жируд съвсем загуби конкуренцията от  младия Тами Ейбрахам, който се утвърди като главен нападател на "сините“ и позволи на Оливие да отбележи само две участия в старта на мачове от Висшата лига.

Тази ситуация не може да бъде подмината от Жиру, особено в светлината на предстоящото  Евро 2020. Освен това не трябва да забравяме, че през януари Челси ще има последната възможност да си помогне поне малко пари за Оливие, чийто договор изтича в края на сезона.

Лампард обаче все още не иска 33-годишният французин да си тръгне.

"Не, не съм разговарял с него. До януари няма да говоря с никой от играчите. Ще се радвам, ако той остане. Искам да запазя всеки играч, който имам. Искам те да покажат правилния професионализъм и правилното желание да бъдат тук.

Той ми го показва на тренировки и всеки ден през този сезон. Ето защо съм доволен от него. Такива неща се отнася до мен като мениджър и ръководство. Трябва да вземем предвид паричната и игровата страна.

"Все пак искам да има играчи, които искат да са тук и искам те да са успешни. Имам проста позиция в това отношение", заяви Лампард.

  Сподели
89