Ливърпул с победа над Уотфорд


И. Ангелов

Ливърпул с победа над Уотфорд

Ливърпул прие Уотфорд в срещата от седемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините победиха с 2:0 опашкаря в таблицата, като претърпяха няколко инфарктни момента, които можеха и да лишат лидера от победата.

Началото беше по-силно за гостите, но Ливърпул използваше контрата при своите атаки и стигаше до положения. В 37-ата минута Капу напредна от дясно и пусна топката на дузпата за непокрит Дукуре. Халфът получи бавна и удобна топка, като със само вратаря пред себе си той замахна и не нацели кълбото, а при добавката на негов съотборник домакините изчистиха.

Така в 38-ата минута след един корнер и бърза контра-атака Салах стигна до гол с втория удар на домакините в мача. 

В 42-ата минута при едно спасяване на Алисон, топката попадна в Сар срещу празната врата на Ливърпул. Той се нагласи и замахна, като не нацели топката по комичен начин и за втори път в мача, което изглеждаше невъзможно за изпълнение от такава лесна ситуация. 

След почивката Ливърпул бе по-силен, като гол на Мане в 50-ата минута бе отменен поради засада. В 61-ата минута Сар бе повален в полето на Ливърпул и съдията отмина ситуацията. Последва добра ситуация от корнер за гостите, при която Деулофеу опита да изненада вратаря с фалцово изпълнение и нацели гредата в 81-ата минута.

В 90-ата минута Салах вкара втори гол в мача по елегантен начин с пета от непосредствена близост, след един не добър удар на Ориги, който изпрати топката до египтянина - 2:0.

  Сподели
133