Рагник обясни защо Минамино е идеален за Ливърпул


Н. Гавазов

Рагник обясни защо Минамино е идеален за Ливърпул

Футболният директор на семейството на Ред Бул  Ралф  Рангник обясни защо атакуващият халф на Залцбург Такуми Минамино  е идеален за Ливърпул.

Напомняме, че европейските шампиони договориха трансфера на 24-годишния японец за сумата от 7.25 милиона паунда.

Според Рангник, мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп ще получи играч, който вече е запознат със стила, в който играе Ливърпул.

"Стилът на Ред Бул  е много подобен на стила на Юрген. Той предполага да поемате инициативата в свои ръце, да използвате преса и контрапреса. Трябва да си върнем топката, не искаме да губим време за нищо, подавайки си в страни или назад. Опитваме се да играем напред като го правим възможно най-бързо, създавайки положения  и вкарвайки колкото е възможно повече.

Изобщо не е случайно, че той има четирима мои бивши играчи (Роберто Фирмино, Наби Кейта, Садио Мане и Жоел Матип). Защото това показва, че той търси същите играчи със същите качества като нас. Мисля, че от всички топ отбори в Европа те имат най-много наши бивши играчи. Той не ми е благодарил за това!

Вие се убедихте, че Минамино много добре се справя  с топката, много е техничен и е в добро настроение. Подобно на много японски играчи, той е готов да положи усилия за да върне топката в отбора.

Разбира се, той все още трябва да научи тактически неща, но желанието и характера вече са в него. Той не е от онези играч, който ще каже: "Добре, топката е в  другия отбор. Моля, уведомете ме, когато я върнете, за да мога отново да се включа в играта. На 19-годишна възраст бе ясно, че той е добър човек", заяви Рангник.

  Сподели
89