Ливърпул продължи договора на Клоп


Н. Гавазов

Ливърпул продължи договора на Клоп

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп подписа нов договор, който е валиден до 2024 година.

Напомняме, че предишният контракт на Клоп изтичаше в края на сезон 2021/21, а по-рано Юрген направи няколко намеци, че може да напусне "Анфийлд" дотогава.

Сега обаче германски специалист, който тренира "червените" от октомври 2015 г., премахна всички въпроси, свързани с бъдещето му, като удължи отношенията си с клуба от  Мърсисайд за още няколко години.

Ливърпул постигна зашеметяващ прогрес при Клоп, като спечели Шампионска  лига през миналия сезон и завърши на второ място във Висшата лига. А в момента "червените" уверено се насочват към първата си титла от 1990 г. Не без основание повечето специалисти считат Ливърпул за най-силния отбор в Европа към момента.

"За мен лично това е изявление за намерение, което се основава на разбирането ми за това, което сме постигнали заедно и какво друго можем да постигнем. Когато видя развитието на клуба и продължаващата колективна работа, усещам, че моят принос може да бъде още по-голям.

Хората виждат случващото се на терена като мярка за нашия напредък. Това е по-добра мярка, но не и единствената. Виждам също участието на собствениците във всеки аспект на клуба.

Когато ме повикаха през есента на 2015 г., почувствах, че сме перфектни един за друг. Сега само  усещам, че подцених това. Само абсолютното убеждение, че сътрудничеството ни е от полза и за двете страни, ми предостави възможност да остана до 2024 г. В противен случай не бих подписал нов договор.

Този ​​клуб е толкова добър, че не можех да си представя напускането си“, каза Клоп.

  Сподели
267