Ливърпул бил по-бърз от Юнайтед за Минамино


Н. Гавазов

Ливърпул бил по-бърз от Юнайтед за Минамино

Ливърпул е изпреварил Манчестър Юнайтед за подписа на атакуващия халф на Ред Бул Залцбург Такуми Минамино, съобщават британски източници.

Напомняме, че в четвъртък стана известно за интереса на европейски шампион към 24-годишния японец. По-късно някои източници твърдяха, че "червените" са договорили сделката за 7.25 милиона евро и тя ще бъде завършена веднага след отварянето на януарския трансферен прозорец. Други източници съобщаваха, че двата клуба все още преговарят, но така или иначе Ливърпул се е разбрал с Минамино, което е много важно в случая.

Сега става ясно, че и Манчестър Юнайтед се е заинтересувал от играча и "червените дяволи" дори са изпратили скаути да наблюдават футболиста. Ливърпул обаче е бил по-бърз и от "Анфийлд" директно са се свързали с Ред Бул и Такуми, след като са разбрали, че в контракта на играча има фиксирана клауза за откупване.

Този пункт, позволяващ на японеца да отиде в клуб от топ 5 на първенствата на Европа на цена, по-ниска от пазарната, се появи след продължаване на контракта на играча с Ред Бул през февруари.

Що се отнася до Юнайтед, клубът се е заинтересувал от Минамино още преди две години и през всичкото това време го е наблюдавал. Когато преди шест седмици "червените дяволи" решават да се свържат с австрийците за бъдещ трансфер на азиатеца, става ясно, че Ливърпул, чийто интерес към футболиста е от есента,  вече е договорил покупката.

По ирония на съдбата, скаути от цяла Европа наблюдаваха Минамино срещу Ливърпул във  вторник, но Такуми вече знаеше, че въпросът с бъдещето му е решен.

  Сподели
260