Рюдигер е готов да бъде лидер за младежите на Челси


Н. Гавазов

Рюдигер е готов да бъде лидер за младежите на Челси

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер заяви, че е готов да поведе след себе си младите  съотборници.

До вторник Рюдигер можеше да се похвали само с 45 минути, изиграни през този сезон. Антонио пропусна старта на кампанията поради операция на коляното и когато се завърна, веднага получи контузия на мускулите на слабините.

Оставяйки тези проблеми зад себе си, Рюдигер отново се върна в строя във вторник, за да помогне на "сините"  да победят Лил с 2: 1 и да стигнат до плейофите на Шампионска лига. На 26 години Антонио е един от най-старите и опитни играчи на отбора на Франк Лампард и  германецът е готов за лидерската роля.

"Когато играя на моята позиция, за мен е много важно да говоря и да бъда силен, защото целият терен  е пред мен. За мен това винаги е било естествено.

Винаги съм управлявал съотборниците си, дори когато бях малък. Виждам, че това им помага. Същото бе  в миналото, когато играх с Давид Луис и гари Кейхил.

Никога не млъквам на терена,  особено когато съм заобиколен от млади момчета, защото те се нуждаят от тази помощ.

Винаги има период, в който резултатите могат да се влошат, защото всички сме хора. Това е съвсем нормално. Но в този момент младите момчета особено се нуждаят от помощ и аз като най-опитният играч в защитната линия трябва да осигуря това. Готов съм", заяви Рюдигер.

  Сподели
102