Бенитес обясни защо е трудно да се играе срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Бенитес обясни защо е трудно да се играе срещу Ливърпул

Бившият наставник на Нюкасъл Рафаел Бенитес обясни в какво се състои сложността да играеш срещу Ливърпул.

"Червените" са без загуба в 16 мача през този сезон във Висшата лига, като допуснаха само едно равенство. Сега мърсисайдци се намира начело на таблицата, на 8 точки пред най-близкия си преследвач. Бенитес, който спечели Шампионска лига с Ливърпул през 2005 г., смята, че отборът  на Юрген Клоп няма да изпусне титлата.

Рафаел се възхищава на стабилността на Ливърпул и смята, че "червените" нямат слабости.

"Мисля, че ще станат шампиони. Техните неща  се развиват толкова добре. Много са стабилни. Обикновено дори и да печелите мачове, вие можете да загубите някои, но те са много стабилни. За тях стана много трудно да губят мачове, особено поредни.

Мисля, че през последните години купуват правилните играчи. Да, те харчат пари, но ги харчат за много добри играчи и на правилните позиции. И с качествата, от които се нуждае мениджърът. Също така имат правилен  баланс.

Имат вратар и защитници. Имат  екстремни защитници, които се движат напред, които имат скорост и умения. Те също така имат халфове, които постоянно пресират. Те веднага тръгват  към вас, ако загубят топката. Това изнервя, кара те да започнеш да грешиш, защото значително съкращава времето за мислене и реакция.

Следователно е много трудно да се атакуват срещу тях, много е трудно да се създадеш нещо. Ако вашият колектив  е свикнал да задържа топката, реципрочно те тогава ще  бъдат и много  агресивни. Ако вашият колектив  е свикнал да контраатакува, реципрочно те ще станат също толкова бързи.

С Нюкасъл се опитахме да им се противопоставим, пробвахме се, но не успяхме да преодолеем техните линии, защото техните играчи бяха по-бързи от нашите. Това е всичко.

Ако отборът ви не е толкова силен като техния, ще ви бъде много трудно, защото ще се наложи да се защитавате. Но те имат много добро нападение. Ако имате много добри играчи, които могат да осигурят притежание на топката, тогава можете да се опитате, но ще бъде много трудно, защото те се агресивни.

Тримата им нападатели могат спокойно да пресират, те са толкова бързи, за това срещу тях е трудно да играеш и в отбрана", заяви Бенитес.  

  Сподели
158