Анчелоти не е интересен за Арсенал


Н. Гавазов

Анчелоти не е интересен за Арсенал

Арсенал не възнамерява да разглежда Карло Анчелоти като вариант за поста мениджър на отбора.

Във вторник вечерта Наполи победи Генк с резултат 4:0, класирайки се за  плейофите в  Шампионска лига. Почти веднага след края на този мач италианският клуб обяви за уволнението на Анчелоти.

Евертън веднага се обърна към италианския специалист и още вчера разговаря с Карло, като английският клуб ще вземе решение по отношение на бъдещата работа на специалиста на "Гудисън Парк" едва след мача с Манчестър Юнайтед, който ще се проведе в неделя.

Очакваше се, че Арсенал също ще прояви интерес към Анчелоти, въпреки твърденията на някои италиански източници, че лондончани не се интересуват от бившия наставник на Челси, Милан и Наполи заради високата му заплата.

Сега това се потвърждава и от британски източници. ESPN научи, че "артилеристите" дори няма да канят Карло на интервю. Според източника, 60-годишният италианец не отговаря на профила на мениджъра, от който се нуждае клубът от "Емирейтс".

Съобщава се също така, че Арсенал няма да бърза с назначаването на нов наставник. Лондончани искат да изберат най-подходящия кандидат, а не първия им попаднал. Това означава, че Фреди Юнгберг ще има шанс да се докаже като временен мениджър.

  Сподели
377