Интер и Атлетико претендират за Жиру


Н. Гавазов

Интер и Атлетико претендират за Жиру

Интер и Атлетико са сред клубовете, които се интересуват от нападателя на Челси Оливие Жиру.

През този сезон Тами Ейбрахам се утвърди като освен нападател на "сините" и мениджърът Франк Лампард почти не се доверява на Жируо - Оливие се отчете  само с две участия в стартовия състав е мачове от Висшата лига.

Договорът на 33-годишния играч от  френския национален отбор изтича в края на сезона, но Жиру възнамерява да напусне още през януари, тъй като има нужда от практика през втората половина на сезона, за да участва на финалите на  Евро 2020.

В момента Челси активно търси друг нападател, вглеждайки се отблизо в Тимо Вернер от РБ Лайпциг и Муса Дембеле от Лион, а Жиру е зает да планира собственото си бъдеще.

Според британски източници, Атлетико е подновил интереса си към Оливие, когото се опита да  наеме през лятото на 2018 г. "Дюшекчиите"  отбелязаха само 16 гола в 16 мача от този сезон в Ла Лига и отчаяно се нуждаят от засилване на атакуващата игра.

Конкурент на Атлетико за подписа на Жиру е Интер, чийто наставник Антонио Конте е почитател на французина. Именно италианският специалист привлече  Оливие на "Стамфорд Бридж“ от Арсенал през януари 2018 г.

  Сподели
96