Лампард: Няма да навредя на младите играчи


Н. Гавазов

Лампард: Няма да навредя на младите играчи

Мениджърът на Челси  Франк Лампард намекна, че смята да купи атакуващ играч през януари, но това не е причина за безпокойство за младежите на "сините“.

Челси успя да постигне отмяна на забраната за трансфери през  миналата седмица, което означава, че  Лампард вече ще може да купува футболисти  през януари. Според слуховете, Франк разполага със  150 милиона паунда за зимни разходи.

Влизайки в плейофите на Шампионската лига, Лампард даде да се разбере, че иска да засили атакуващата си линия, като разбуни слуховете за интерес на клуба си към играчи като Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, Уилфрид Заха от Кристъл Палас и Муса Дембеле от Олимпик Лион.

"Винаги се стремя да направя отбора по-силен във всички зони. Но през лятото загубихме Еден  Азар, който изигра огромна роля за головете, които отбелязахме и създадохме през миналия сезон, а и сезонът преди това. Мисля, че намерихме начини да останем конкурентоспособни.

Ние го показваме в Лигата и в Шампионска лига. Но, гледайки напред, можем ли да бъдем по-добри? Можем ли да бъдем по-добри по отношение на достигането на ударните  позиции и реализиране на положенията  си? Мисля, че винаги ще се стремим към това.

Могат ли потенциалните покупки да засегнат младите хора? Не. Абсолютно не виждам това като причина за безпокойство. Тъй като тези млади момчета са тук, за да останат в клуба. Вярвам в тяхното майсторство. Искам всички да станат по-добри, като се има предвид възрастта им и етапът  на развитие.

Въпреки това искаме да укрепим състава за бъдещето. Ще го направим, имайки предвид с какво разполагаме и къде можем да станем по-добри. Мисля, че това е едно от предизвикателствата пред младите играчи.

Ако докараме някого, съществуващите играчи ще трябва да кажат: "Добре, искам да покажа какъв играч съм". Познавайки ги лично, както и техните характери, аз мисля, че те са готови за това", заяви Лампард.

  Сподели
148