Роджърс: Никой не очакваше да сме близо до върха


Н. Гавазов

Роджърс: Никой не очакваше да сме близо до върха

Наставникът на Лестър  Брендън Роджърс е доволен от това, че хората не приемат сериозно отбора му, разсъждавайки върху надпреварата за титлата  във Висшата лига.

Благодарение на победата с 4:1  над Астън Вила в неделя, която е осма поредна  за "лисиците" във Висшата лига, колективът на Брендън се за закрепи на второ място в таблицата, на осем точки зад лидера Ливърпул.

В същото време мнозина продължават да смятат Манчестър Сити за основната заплаха за шампионските амбиции на "червените"  въпреки двуцифрената разлика в точките  между отборите. Роджърс не се безпокои от това, напротив – специалистът е доволен, че остава в сянка.

"Мисля, че никой не очакваше да сме някъде близо до  върха. След победата на Манчестър Юнайтед над Манчестър Сити, те показаха по телевизията графика с цифри, показваща колко Манчестър Сити изостава от  Ливърпул.

Ние уважаваме това и просто си вършим работата. Опитваме се да играем футбола си и да подобрим качеството му.

Това е естествено, защото Манчестър Сити и Ливърпул са два невероятни отбора в тази лига, а миналата година показаха колко са добри.

"Ние се опитваме да се подобряваме, за да се доближим до тях. Но мисля, че днес изглеждахме като отбор от най-високо ниво", BBC цитира Роджърс.

  Сподели
229