Кийн: Шапки долу пред Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Кийн: Шапки долу пред Манчестър Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн похвали играта на отбора на Оле Гунар Солскяер  в дербито  срещу Манчестър Сити.

В събота "червените дяволи"  изненадващо победиха съседите си с 2:1 на техния стадион и шампионите се казаха вече на 14 точки от върха на Висшата лига.

Кийн обаче е  впечатлен не само от контраатаката на Юнайтед, но и от играта на хората на Солскяер  като цяло. Рой се надява, че ще може редовно да гледа такъв футбол, изпълняван от "дяволите“.

"Изобщо  не очаквах това. Беше страхотно - достойна игра на Манчестър Юнайтед. Много смелост и характер. Играха по изключителен начин.

Не придадох голямо значение на победата над Тотнъм, но победата днес ще даде на играчите по-голяма самоувереност след критиките, на които бяха подложени - никой не харесва, когато те критикуват.

Свалям шапка пред Манчестър Юнайтед. Каквото и да се случи през януари, предвид спекулациите за Оле, те бяха страхотни днес. Това е истинската  игра на Манчестър Юнайтед.

Въпросът е не само в това как те контраатакуват, но и в това, как водеха играта, блокираха противника и показаха характер.

Получих истинско удоволствие, гледайки ги. Такъв и трябва да бъде Манчестър Юнайтед. Ключът към всичко обаче е да бъдем стабилни седмица след седмица. Надявам се тези млади играчи да поддържат това ниво", заяви Кийн.

  Сподели
226