Лампард: И след отмяната ще разчитаме на младите


И. Ангелов

Лампард: И след отмяната ще разчитаме на младите

Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви, че клубът няма да промени нагласата си след отварянето на трансфения прозорец пред клуба. Той обяви, че би искал само играчи, които се вписват в младежката революция, която той създаде. Този сезон млади имена като Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам, Рийс Джеймс и Фикайо Томори се наложиха в основния състав на Челси, който се обърна към академията си когато получи наказание да не прави трансфери два прозореца. Арбитражният съд за спорта обаче обърна това решение и Челси ще може отново да купува през януари.

"Феновете няма да загубят това чувство с младите играчи, защото те са тук за да останат. А младите играчи в академията, ако тренират достатъчно добре и покажат, че са добри, те също ще получат възможности. Аз не мисля, че ще има проблем с това.

"Ако ще опитваме да направим покупки, това ще е за подобрението на състава. Ако мислите, че ще наредим Мейсън Маунт, Тами Ейбрахам и Рийс Джеймс за продажба, това няма да стане. Те са тук за да останат и феновете ще са щастливи ако те продължат да надграждат над сегашното положение. 

"Трябва да преценяваме поведението и характера на играчите, който взимаме, защото искаме хората да работят здраво тук и да са успешни. Тук балансът става много важен за мен. 

"След като разбрахме за решението, вече ще се водят разговори. Имаме скаутски отдел - имаме хора, които работят за това постоянно, дори по време на наказанието. Тази работа не е само да отворим Гугъл и да видим кое е най-доброто, което можем да купим. Винаги трябва да се движим напред. Това е решение на клуба, разбира се.

"Както казах преди, имам добри отношения със собственика и трансферния директор Марина Грановская. Аз уважавам техните мнения и уважавам това, което Роман Абрамович направи за клуба, защото съм част от него. Без него нямаше да съм постигнал много неща.

"Всеки голям клуб купува. В конкурентната среда на Висшата лига е така. Вижте Манчестър Юнайтед колко похарчи последните години, както и Манчестър Сити, а сега и Тотнъм миналата година, и Арсенал

"В момента обаче ние успяхме да капитализираме здравата работа от академията в последните 15 години, и това е страхотно толкова играчи да преминат наведнъж. Това промени картинката за нас, но ние все още искаме да се подобрим, ако се появят възможности."

  Сподели
161