Клоп: Уилсън може да успее в Ливърпул


И. Ангелов

Клоп: Уилсън може да успее в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че Хари Уилсън, който е под наем в Борнемут, и останалите изпратени под наем играчи от клуба ще имат шанс да пробият в неговия състав. 22-годишният уелсец Уилсън вкара 6 гола за Борнемут този сезон до тук, в 14 мача. Сред феновете има притеснение, че младите играчи в тима на Клоп, като Уилсън, Бен Удбърн и Райън Брюстър не получават шансове заради целите на клуба, но Клоп успокои:

"Разбира се, че той може да успее в Ливърпул. Затова сме го пратили под наем, за да прави крачки. Щеше да е трудно за Хари и останалите, но щеше да ми е приятно да го имам тук, особено когато Жердан Шакири беше контузен. Ти искаш такива играчи, но сега не е момента да се решава за тях.

"Всички играчи, които изпратихме под наем ще имат шанс да пробият в първия отбор. Иначе щяхме да сме ги продали. Ударите на Уилсън са световна класа. Намерете ми пет човека с по-добър удар. Това е очевидно, но играта е повече от това и е ясно какво трябва да подобрява той. 

"За да си въвлечен в играта като нападател ти трябва да си свързан с другите играчи. Той има това, но му трябва по-високо ниво, трябват му минути на най-високо ниво и затова е под наем в Борнемут. 

"В момента може би Райън също е на възраст и опит, които са подходящи за наем. Ако не беше контузен вече щеше да е на по-високо ниво. Но в момента не решаваме нищо. Ако решаваме, гледаме 100% за правилния клуб."

  Сподели
177