Киоун: Арсенал купи от Челси "проблем"


Н. Гавазов

Киоун: Арсенал купи от Челси

Легендата на Арсенал Мартин Киоун е на мнение, че "артилеристите" са се сдобили с проблем, купувайки от Челси защитника Давид Луис.

След като се раздели с Лоран Кошчелни малко преди началото на сезона, Унай Емери реши да направи залог в защитата на опитния Луис, но Арсенал не започна да се защитава по-добре благодарение на бразилеца.

В резултат Емери бе уволнен от поста си като мениджър, а Фреди Юнгберг пое управлението на първия отбор. Киоун съветва Фреди да се отърве от 32-годишния бразилец по възможно най-бързия начин.

"Ако сега трябваше да се занимавам с треньорския щаб на Арсенал, нямаше да използвам Давид Луис  в мачовете.

Това е много труден въпрос от медицинска гледна точка, но не мисля, че можете да напуснете терена заради контузени ребра в мача, от които зависи съдбата на вашия мениджър.

Той потъва толкова дълбоко, че убива целия отбор. Той не е защитник по  природа, а Арсенал го купи само за да поправи отбраната си.

Арсенал купи от Челси проблем. Това бе началото на края за Емери през лятото, защото той не реши проблемите, останали след Арсен Венгер. Те все още не са достатъчно надеждни в защита", заяви Киоун.

  Сподели
348