Мане: Трябваше да избягам от семейството си


И. Ангелов

Мане: Трябваше да избягам от семейството си

Нападателят на Ливърпул Садио Мане си припомни пред Mundial Magazine решението като младеж да преследва футболна кариера. 27-годишният сенегалец сподели за трудното детство:

"Когато бях млад, футболът беше основното нещо в живота ми. Като започнах да играя, веднага се влюбих в това. Вече не ме интересуваше да ходя на училище. Всичко, което исках, бе да играя футбол. От много ранна възраст аз бях с топката. Опитах да копирам Роналдиньо, моят герой. Но семейството ми не ме подкрепяше.

"За тях аз си губех времето, и щеше да бъде по-добре да се бях хванал с нещо друго. Нещо полезно. Но това беше моята мечта. Нямах идея, обаче, как ще се случи. Нямах идея как да успея. Бяхме много далеч от столицата, и никой никога не идваше до селото да гледа играчи, така че трябваха големи жертви за да успея.

"Не беше лесно за мен. Въпросът ми винаги беше как? Как да го постигна? В един момент аз реших, че зависи само от мен това да се случи. Много хора искаха да ми помогнат, защото знаеха, че съм добър играч, но не можеха. Те нямаха контакти. Селото ни беше прекалено отдалечено, и те не знаеха как да помогнат. Но за късмет, аз имах някого.

"Един приятел ми помогна. Той ме скри от родителите ми и ми помогна да избягам."

751