Алисон: Този сезон заслужаваме титлата


И. Ангелов

Алисон: Този сезон заслужаваме титлата

Вратарят на Ливърпул, Алисон, се надява отборът му да бъде възнаграден за показаното постоянство във Висшата лига в края на сезона. Според бразилеца все още има място за подобрение на играта на тима, който в момента води с 8 точки пред преследвачите си след 13 кръга, при 12 победи и 1 равен. Шампионът Манчестър Сити е на 9 точки назад и бе победен от лидера на 10ти ноември.

"Моите цели са да спечеля всичко, за което играем. Всеки път, когато излезем на терена да играем за купа, за лигата или в Шампионска лига, ние даваме всичко за победата.

"Желанието на хората е важно за нас и ние имаме същото желание да спечелим Висшата лига този сезон. Ние опитваме от цялото си сърце, защото хората го заслужават, клубът го заслужава и ние го заслужаваме, също, заради това, което направихме миналият сезон и това, което правим този сезон.

"Но трябва да продължим, да играем всеки мач и да се подобряваме. Това е най-важното, но ще опитаме да спечелим всяко състезание."

Запитан за това, че Ливърпул постига грозни победи:

"Мисля, че играем както е необходимо, за да победим. Ние можем да се подобрим и това е добър знак защото печелим дори когато не се представяме добре. Играем колкото можем най-добре, но някои неща можем да подобрим, например да спрем да допускаме. В защитната част понякога можем да сме по-добре подготвени за ситуации, но психиката ни е силна и ние печелим заради това.

"За нас е важно да поддържаме високо ниво 90 минути. Понякога в два или три момента в мачовете, ние се отпускаме. Понякога това идва от качеството на противника и трябва да го приемем, но ние работим над това да правим сухи мрежи. Това е една от целите на терена, но най-важното са трите точки. Ако от сега до края печелим мачове и допускаме голове, пак ще съм доволен."

  Сподели
129