В Арсенал се страхуват от напускане на звездите


Н. Гавазов

В Арсенал се страхуват от напускане на звездите

В Арсенал все повече нарастват опасенията от напускане на звездните играчи, ако Унай Емери остане мениджър на тима след края на този сезон.

През уикенда "артилеристите“ проведоха още един невзрачен  мач, а равенството 2: 2 с аутсайдера Саутхемптън ги остави на осем точки от топ 4 във Висшата лига.

Според британски източници,  спортният директор Раул Санлехи и техническият директор Еду веднага след края на мача са посетили съблекалнята на тима, за да разговарят с Емери.

Вътре в Арсенал вече има големи съмнения относно по-нататъшното сътрудничество с Емери, включително поради оплаквания срещу испанския треньор от страна на играчи, които се съмняват в методите на Унай и смятат, че той е твърде консервативен в подхода си към мачовете и неговата философия ще струва мястото на отбора  в Шампионска лига догодина.

На "Емирейтс" вече  се опасяват, че тази нездравословна ситуация ще накара играчите да помислят за напускане на клуба. Например преговорите с Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет в момента са в задънена улица  - и двамата нападатели искат да играят в Шампионска лига и не вярват, че могат да стигнат до там с Емери.

Твърди се също, че Арсенал вече е започнал съставянето на списък с кандидатите за замяна на Емери.

  Сподели
412