Арсенал се отказа да уволнява Емери


Н. Гавазов

Арсенал се отказа да уволнява Емери

Арсенал засега  няма да уволнява мениджъра  Унай Емери.

Вчера "артилеристите“ по някакво чудо се измъкнаха от поражението в домакинския мач срещу аутсайдера Саутхемптън, като  равенството 2:2  остави колектива  на Емери на осем точки от топ 4 на Висшата лига - на същото разстояние  и от  зоната на изпадащите. Така серията на лондончани без победа достигна числото шест и съвсем резонно веднага след снощния злополучен мач в Мрежата се появиха спекулации, че босовете на клуба готвят уволнение на испанския специалист, което ще се случи в следващите 48 часа.

Ситуацията обаче е много различна. Според източници от "Емирейтс", шефовете на Арсенал са се събрали на спешно заседание по време на паузата заради двубоите на националните отбори. След бурни дебати е било взето решение клубът да подкрепи Унай. Това решение остава в сила и сега - босовете не виждат причина да променят позицията си след един злополучен мач, за какъвто се смята този със Саутхемптън.

Доверието към испанския специалист обаче няма да бъде безкрайно. Арсенал ще бъде готов да преразгледа ситуацията след гостуването на Уест Хем на 9 декември. Дотогава "артилеристите"  ще играят и с Норич и Брайтън.

Ръководството на Арсенал се надява, че няколко поредни победи ще възстановят увереността  на играчите и феновете в Емери, в противен случай клубът ще е готов да действа.

Сред кандидатите, на които Арсенал може да обърне внимание в случай на раздяла с Емери, са Микел Артета, който в момента е асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Другите имена са Масимилиано Алегри, старши- треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман и бившият капитан на "артилеристите" Патрик Виейра, който сега тренира Ница. Съобщава се, че вариант с Маурисио Почетино изобщо не се разглежда, заради миналото на аржентинския специалист.

В същото време се твърди, че президентът Сър Чипс Кесуик, който заема поста от 2013 година, може да напусне "артилеристите". 79-годишният Кесуик не е съгласен с политиката на Борда през последните години, но най-вече смята, че авторитетът му е подронен  през последните години и не иска да поема отговорност за проблемите, които "артилеристите" изпитват при Емери, срещу когото се обяви от самото начало.  

  Сподели
274