Почетино е уверен в провала на Моуриньо


Н. Гавазов

Почетино е уверен в провала на Моуриньо

Маурисио Почетино е уверен, че Жозе Моуриньо, който го наследи като мениджър  на Тотнъм, ще се провали в тази си роля.

Според британски източници, не всички в лондонския клуб одобряват промяната на философията и стила, което е неизбежно във връзка с пристигането на Моуриньо.

Назначаването на Жозе, който със заплата от 15 милиона паунда годишно стана вторият най-високоплатен треньор във Висшата лига е стратегически ход от страна  на президента на "шпорите"  Даниел Леви и собственика на клуба компанията ENIC Group.

Съобщава се, че ENIC Group се интересува от продажбата на Тотнъм и канейки толкова известен специалист  като Моуриньо, се надява само да увеличи цената на клуба, която вече много нарасна  благодарение на новия стадион, местоположението си в Лондон  и успеха в Шампионска лига.

Почетино обаче смята, че не всичко ще върви според плановете на шефовете на Тотнъм. Маурисио е сигурен, че провалът на Моуриньо е само въпрос на време и в този  случай Леви ще бъде принуден да поеме удара върху себе си.

Почетино специално отказа да напусне клуба по взаимно съгласие на страните, вярвайки, че това ще бъде капитулация от негова страна. Когато Моуриньо се провали, за всички ще стане очевидно, че Леви е бил нетърпелив към Маурисио - такъв е планът на аржентинеца.

  Сподели
248