Лампард: Налагам глоби, но не съм диктатор


И. Ангелов

Лампард: Налагам глоби, но не съм диктатор

Мениджърът на Челси Франк Лампард заговори за новите глоби, наложени в отбора след пристигането му. Англичанинът сподели, че те са поставени заедно с клуба и играчите. През почивката за национални срещи излезе информация за финансовите санкции, на които подлежат играчите на Челси ако не спазват правилата в съблекалнята, което включва глоба от 20 000 лири за закъснение за тренировка. 500 лири на минута е глобата за закъснение за срещи на отбора, а всички суми ще бъдат дарявани за благотворителност от клуба.

"Аз разбирам, че може би всичко звучи прекалено. Но не е прекалено, ако не закъсняваш. Това е нищо. Аз мисля, че налагаме дисциплина само с една цел. Единственото ми притеснение е, че това ме прави да изглеждам като Лошия. Не съм. Говорихме с играчите и аз дадох списъка на Азпиликуета, когато установихме сумите.

"Всъщност, аз го питах за определени неща защото исках да знам какво е ставало миналата година, дали играчите са били щастливи, дали не. Това беше взето предвид и положихме взаимно усилие. Донякъде сумите бяха избрани от мен. Аз мисля, че дисциплината е нещо важно и съм много щастлив да работя с играчите. Искам да съм успешен. 

"Очаквам от тях да се следят и да си помагат на терена и докато тренират, така че искам уважение към всеки чрез появата на време. Ако говорим за закъснения, ние се събираме в 10 и започваме работа в 11. Ако закъснееш за тренировка с час и 15 минути без извинение, това е нещо голямо когато се готвиш за мач като този с Ман Сити на следващия ден.

"Аз не съм тук да съм диктатор и да правя нещата трудни. Всички сме тук за да постигнем успехи като клуб и дисциплината е част от това. Аз работя с играчите за да постигнем всичко заедно. Парите от глоби ще отиват за благотворителност, а запитахме и за събирания на отбора. Не сме имали такива до сега. Вероятно ще избираме благотворителни каузи. За мен няма значение, стига да са добри."

  Сподели
145