Моуриньо иска да запази Ериксен


Н. Гавазов

Моуриньо иска да запази Ериксен

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо е уведомил президента на новия си клуб Даниел Леви, че не се нуждае от големи покупки  през януари, но приоритет ще бъде запазването на полузащитника Кристиан Ериксен.

Моуриньо пристига в Северен Лондон с репутация на треньор, който изгражда работата си върху скъпи трансфери. Сега Жозе ще се опита да промени това, твърди Daily Mail.

Обичайната стратегия на Моуриньо не се вписва във философията на Леви, но португалският специалист изрази готовността си да се адаптира и не очаква клубът да му отпусне големи средства за укрепване на състава през януари.

Жозе  е доволен от подбора на играчи, който получи от своя предшественик Маурисио Почетино и на първо място трябва да се погрижи да запази съществуващите звезди - като Ериксен, чийто договор изтича в края на сезона.

След шест седмици Кристиан ще може да сключи предварителен договор с всеки чужд клуб, но Моуриньо ще се опита да разубеди датчанина да напусне Тотнъм.

Това обаче не е единственото нещо, в което Моуриньо ще бъде различен. Според The ​​Telegraph, Жозе събира изцяло нов треньорски състав, изоставяйки асистентите, с които е работил в предишни клубове. Напомняме, че вчера Лил обяви за това, че двама треньора напускат клуба, за да преминат в Тотнъм. Остава неясна каква е причината за това решение на Жозе.

  Сподели
133